Met de kleinkinderen

Even voorstellen

Ik ben Wil van der Mark-Wilmink. Ik ben gehuwd en moeder van 2 kinderen en oma Wil van 4 kleinkinderen met wie ik ook regelmatig, spelenderwijs yoga beoefen in huiselijke kring.

Na een turbulente tijd na de geboorte van ons eerste kind (1976) tipte een dierbare vriendin mij over de waarde van yogabeoefening. Mijn “Twentse” aard stribbelde aanvankelijk wat tegen maar na een aantal lessen bij Jo en Harma van Orshoven te Assendelft werd ik steeds enthousiaster.
Tijdens de zwangerschap van ons tweede kind volgde ik bij hen ook zwangerschapsyoga.
Na haar prachtige, natuurlijke geboorte (1979) wist ik: “Ik wil yogadocente worden”.
Ik volgde jaren Hatha-yogalessen in Amsterdam bij Mary Boonstra en met name zij inspireerde mij ook om yogadocent te worden. Af en toe droeg ze haar lessen aan mij over.

Na een aantal jaren fulltime “moederen” startte ik in 1982 de 4-jarige Hatha-yoga-opleiding bij Unide o.l.v. Hans Wesseling. Tevens volgde ik de 2-jarige Raja-yoga-opleiding bij Unide. Deze beide docentenopleidingen heb ik respectievelijk in 1986 en in 1991 succesvol afgerond. 

De wijze lessen van mijn geweldige inspirator Hans Wesseling van weleer dragen tot op heden bij tot fijn en geïnspireerd les geven. Tevens voltooide ik in 1987 via Unide succesvol de docentenopleiding Yoga voor Zwangeren bij mijn zeer gewaardeerde docent Elisabeth Wesseling-Nijman.
Deze genoemde opleidWil van der Mark aka Wil Yogaingen zijn allen erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland en de Europese Yoga Unie.

In 1997 rondde ik de opleiding Docente Meditatie af.
Deze opleiding volgde ik bij Loes Egas van Unide.

Tot op heden volg ik regelmatig met plezier en interesse erkende bijscholingen in “yogaland”, die elk weer bijdragen tot nieuwe inspiratie zoals Mindful ademen volgens Himalaya Yoga en Meditatie traditie.
Ik ben reeds jarenlang lid van de Vereniging van Yogadocenten NL, lidnr. 1395.
Ik maakte destijds de keuze om yogadocente te worden………. én ik voel me nog steeds als “een vis in het water”.

Mijn certificaten

Yoga met de kleinkinderen