Lieve Wil, Wat ben ik jou en de lessen dankbaar. Voor iedereen die nog twijfelt over het volgen van zwangerschapsyoga deel ik hier graag mijn bevallingsverslag over hoe Wil mij met haar lessen heeft geholpen! Vanaf het moment dat ik weeën kreeg ben ik op bed gaan liggen, iets wat ik nooit had gedacht maar dat vond ik op dat moment de prettigste houding. Elke wee die opkwam kon ik dankzij de ademhalingstechnieken van de lessen goed opvangen. Ik bleef doorademen en samen met Jeroen werkte ik toe naar de piek en daarna zei hij dat ik weer moest loslaten: ontspannen en doorademen. Dat mijn lichaam weer slap mocht worden. Dat hielp enorm ook dat hij me goed vasthield en geen moment alleen liet. Toen mijn vliezen al snel braken belde we de verloskundige en een uur later kwam ze binnen en had ik al 5 tot 6 cm ontsluiting: snel naar het OLVG dus. Daar waren we om half 4 in de middag en om half 7 in de avond werd Ella geboren. De hele bevalling kon ik goed de regie houden door op mijn ademhaling te focussen en raakte daardoor niet in paniek: een beeld wat me ook erg hielp was om in de weeën te duiken. Me niet te verzetten en letterlijk mezelf steeds in een golf te zien duiken als er weer een wee opkwam. De persweeën vond ik heel heftig (ze is er met 3 geboren gelukkig) maar ook daar was ik heel blij dat ik van jou precies wist wat ik kon verwachten. Om half 12 in de avond zaten we gelukzalig in de auto terug naar huis met een gevulde maxicosi: onvergetelijk! Dankjewel nogmaals Wil voor je deskundigheid en positiviteit mede daardoor kan ik terugkijken op een hele goed bevalling en daardoor extra goed genieten met Jeroen van Ella.
Renee Kelder
Ik ben met zwangerschapsyoga begonnen in week 18 en vond het vanaf het begin erg fijn. Wil is warm, rustig en enthousiast en je voelt je zeer welkom. Ze heeft een enorme hoeveelheid aan kennis en vertelt tijdens de oefeningen veel over de zwangerschap en de bevalling. Adviezen en verhalen lopen uiteen van grappige anekdotes over de bevalling tot serieuze aanwijzigen om weeën op te vangen. Ik heb veel gehad aan de oefeningen en verhalen, vond het een hele goede voorbereiding op de bevalling. Zwangerschapsyoga van Wil is meer dan yoga, het is eigenlijk ook een bevallingcursus. Het was ook altijd leuk om op dinsdag naar yoga te gaan vanwege de gezelligheid en de uitwisseling van ervaringen met de andere meiden. Doordat niet iedereen in dezelfde fase zit krijg je geleidelijk aan informatie over de andere fases van de zwangerschap. Lieve Wil, door jouw oefeningen en verhalen de afgelopen maanden heb ik me op een hele relaxte manier kunnen voorbereiden op de bevalling. De bewegingen, het ademen, de herkenning van de verschillende fasen tijdens de bevalling.... Het was zo fijn om die voorkennis te hebben want daardoor was ik heel ontspannen (voor zover je dat kunt zijn ;-)). Dank je wel hiervoor! X van Janneke & Tess
Janneke
Ik heb met heel veel plezier de jogalessen bij Wil gevolgd. Wil is een warme vrouw die op een ontspannen manier yoga geeft. De verschillende yogaoefeningen hebben me geholpen tijdens de bevalling. Tijdens de lessen geeft ze tips en adviezen die praktisch zijn. Kortom: een aanrader!
Anouk
Wil geeft op een zeer persoonlijke, betrokken, enthousiaste manier les aan zwangere vrouwen en leert hen het allerbelangrijkste: naar jezelf luisteren en niets is gek!
Gaya
In de afgelopen maanden heb ik ontzettend genoten van de zwangerschapsyoga. Wil heeft veel rust, een enorme hoeveelheid aan kennis en heeft de gave om iedereen op zijn/haar gemak te laten voelen. Ik vond het een goede voorbereiding op de bevalling en heb veel gehad aan de oefeningen uit de yoga-lessen. Heel erg bedankt Wil!
Laura
Iedere les van Wil voelt als een omhelzing. Dit is precies waar ik behoefte aan had. De balans klopt helemaal tussen een fysieke connectie maken met jezelf en je buik, en tegelijkertijd delen met Wil en je klasgenoten hoe het gaat en elkaar een hart onder de riem steken. Wat een genot! Wat heeft zij veel liefde te bieden. Het is dat ik geen kinderen meer hoef! Anders zou ik weer aansluiten bij Wil. Ik raad haar lessen aan iedere vrouw aan.
Jennifer Kennedy
Wat ben ik blij dat ik na een aantal yogadocenten bij Wil terecht ben gekomen. De lessen kenmerken zich door een goede opbouw, complementaire houdingen en balans tussen inspannen/ontspannen. Al meer dan tien jaar heel tevreden! Dank je wel Wil!
Debby Beukelman
Lieve Wil, gefeliciteerd met de mooie website. Nog steeds koester ik de warme band die we hebben met elkaar, na twee zwangerschapsyoga-cursussen. Jouw betrokkenheid en kennis deel je met anderen, grenzeloos. Mijn twee zwangerschappen hadden een medische indicatie en veroorzaakten een mix van blijdschap en verwondering, angst en verdriet. Door jouw aandacht en grondige kennis van ook de medische kant, heb jij mij, ons, ondersteund in een zeer roerige periode in ons leven. Omdat jij voor mij zorgde, door de lessen de nodige ontspanning bracht, kon ik veel gevoelens ervaren, accepteren en verwerken. Ik zou jouw lessen aan iedereen aanraden en hoop dat jij nog heel lang, op jouw unieke warme manier, zwangeren en partners mag begeleiden. Liefs, Laurina
Laurina Cerredo
Tijdens mijn zwangerschap ging ik opzoek naar iets wat bij mij paste. Zwangerschapsgym, zwemmen of yoga. Dat laatste leek mij eerst niet wat voor mij. Toch wilde ik weten waar het over ging. Ik was opzoek naar een afwisseling van fysieke inspanning en ontspanning. Vooral dat laatste leek mij prettig, omdat ik dat slecht kan en het me wel goed leek tijdens de drukte van alle dag. Ik deed een proefles bij Wil. Schot in de roos! Zwangerschapsyoga bleek alles te hebben wat ik nodig had en Wil is ronduit fantastisch. Naast het fysieke en ontspannende, bracht zij mij dichter bij mijn nog ongeboren dochter. Zij liet ons nog bewuster worden van het wondertje in onze buik. Ik zal het nooit vergeten! Ik kan het iedereen aanraden.
Geertje
Zwangerschapsyoga volgen bij Wil was een van de beste beslissingen die ik tijdens de zwangerschap van onze dochter gemaakt heb. Wil is ontzettend ervaren en daardoor vol kennis en tips die ze met alle moeders deelt. Bovendien is ze ontzettend betrokken bij elke zwangerschap, waardoor er een hele open sfeer ontstaat ook tussen de moeders waarin alles besproken kan worden. Doordat Wil ook een geweldig gevoel voor humor heeft, hebben de uren yoga mij niet alleen fysiek, maar ook mentaal ontzettend geholpen ter voorbereiding op de bevalling. Ik denk nog vaak aan de lessen terug en hoop - als ik ooit nog eens zwanger word - weer bij Wil terecht te kunnen. Dank je wel Wil!
Claar
De lessen van Wil zijn heerlijk ontspannen en vol informatie. En misschien wel het belangrijkste: Wil geeft je vertrouwen in jezelf en in je lichaam. Het is fijn om alle handvatten te krijgen voor tijdens de bevalling en daarnaast ontspanning voor het zwangere lijf. Iedere week even lekker ruim een uur met je lichaam bezig zijn wordt steeds fijne naarmate de zwangerschap vordert. Een absolute aanrader om te doen! Ik heb er veel aan gehad.
Josine
heb je site bekeken ziet er mooi uit
Wil Sproet
Vijf jaar na de komst van onze dochter was ik zwanger van nummer twee en gelukkig, Wil gaf nog steeds les in Noord. Ik mocht weer! Ook na vijf jaar was Wil nog even enthousiast, hartelijk en gedegen in haar lessen. Ze heeft me op haar eigen warme manier voorbereid op de geboorte, door houdingen en ademtechnieken te oefenen en door informatie over bevallen te geven. Ik heb veel gehad aan de lessen en aan het vertrouwen in eigen kunnen dat zij mij gaf. Beide bevallingen verliepen razend snel omdat ik me durfde te ontspannen, en ook wist hoe dat te doen. Ik kijk met heel veel plezier terug op de lessen. Dank je, Wil!
Marieke (dochter 2009 en zoon 2015)
Lieve Wil, Je website is zoals ik je heb leren kennen (met veel liefde voor de yoga, je betrokkenheid bij je cursisten, je rust en je boodschapjes- soms dmv muziek). Jij hebt me de liefde en het plezier voor yoga bijgebracht. Je website straalt dat gevoel ook uit. Ik ben je nog dagelijks dankbaar voor alles wat ik bij jou heb geleerd. Het zit diep in me en het zal altijd deel van me blijven. Mijn dank is groot!! Een warme, lieve groet, Sasa
Sasa de Jong
Het begon als gemak... Zwangerschaps yoga volgen in mijn flat in noord. Inmiddels ben ik 10 jaar student van wil en het verveelt nog steeds niet. Haar aardse aanpak, het snappen hoe het (vrouwelijk) lichaam werkt, kennis, docentschap en liefdevolle karakter. Dit alles en nog meer heeft zij en yoga mij ontwikkeld op vele vlakken. In volle overtuiging Wil weet waar ze over praat! Ik ben absoluut fan!
Reno
Bij m'n 2e zwangerschap, de zwangerschapsyoga lessen van Wil gevolgd. Ik ben er tot 39 wkn zwangerschap iedere week met ontzettend veel plezier heen gegaan. Heerlijk om op een relaxte manier toch fysiek bezig te zijn en ik heb er ook goed door leren ontspannen. Wil is een ontzettend lieve, ervaren en betrokken docente. Ze zit vol met tips en anecdotes van andere zwangeren/moeders door haar jarenlange ervaring. En wat ook leuk was, we hadden een heel leuke groep mama's in de les, waar ik nu nog steeds vaak mee afspreek.
Lotte
Lieve Wil! Echt super leuk dat je nu je eigen website hebt. Proficiat! Lieve groet, Carla Voor alle bezoekers van de site: Ik kan me geen fijnere yoga lerares voorstellen dan Wil. Altijd een andere les en altijd betrokken en belangstellend.
Carla van Beek
lieve Wil, Dat ziet er heel goed uit! Duidelijk, to the point, maar ook heel warm. Helemaal jou!!!!! Een hele fijne zomer. Liefs van Babs
Babs van Hasselt
Beide zwangerschappen de Yoga lessen van Wil gevolgd! Helemaal top! Een wekelijks uurtje ontspannen en lekker kletsen! Wil is heel flexibel en super lief. Beide zwangerschappen veel onzekerheid gehad en kon er fijn over praten met Wil en de andere moeders! Echt een aanrader!! En het leukste is dat ik aan de laatste keer een heel leuk groepje mama's heb overgehouden waarmee ik regelmatig afspreek!
Annemieke
Mooie site Wil! Succes ermee en we spreken elkaar snel. Het glas wijn of koffie geld nog altijd en je bent dus van harte uitgenodigt om dit een keer te doen. groeten, Michael
Michael Durgaram
Ik kan me geen betere Zwangerschaps Yoga docente voorstellen! Doordat Wil mij zo goed had klaargestoomd ging mijn bevalling 'vlekkeloos' en heel ontspannen. Met alle verhalen, tips & trics, handvatten en houdingen wist zelfs mijn vriend wat hij moest doen en wat hij vooral niet moest doen. Dankje Wil voor deze mooie ontspanningsuren tijdens mijn voorbereiding voor het spannende moment!
Dainah Gijzen
Lieve Wil, wat een prachtige site!! Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik heb er een Facebook bericht aan gewijd en je lessen warm aanbevolen. Ik deel je enthousiasme over Elisabeth Wesseling, ik heb zojuist de opleiding afgerond en ben mij nu aan het verdiepen met de lezingen van Hans Wesseling. Ik kan mij goed voorstellen dat hij een groot inspirator voor je is geweest! Veel succes verder met alles! Liefs, Aurora
Aurora van den Berg
Tijdens mijn zwangerschap heb ik lessen bij Wil gevolgd. Helemaal ontspannen kwam ik er altijd vandaan, precies wat ik nodig had. Wil heeft me geleerd om ' los te laten'. Ik heb de lessen als zeer prettig ervaren!!
Lies
Ik heb tijdens mijn beide zwangerschappen yoga bij Wil gedaan. Ik vond het beide keren heerlijk om even dat moment van rust en ontspanning te hebben, en me bovendien te kunnen richten op de aanstaande bevalling. Het uitwisselen van ervaringen met m'n "klasgenoten" was ook erg leuk. En ja, ik heb er zeker wat aan gehad tijdens de bevalling zelf. Aanrader!
Maite
Mijn vriendin zweert al jaren bij haar wekelijkse yoga uurtje bij Wil. Prima, maar niets voor mij. Dacht ik... Ik ben twee keer mee geweest naar de partnerles van zwangerschapsyoga in de Watergraafsmeer, en ik was verbaasd hoe leuk en nuttig ik het vond. Ben zelf beslist geen zweverig type, en dat bleek de rest van de groep ook niet te zijn. Wil heeft in twee lessen veel goede tips gegeven over hoe je je partner kunt helpen tijdens de bevalling - en dat is ook super goed gegaan. Ik was blij dat ik wat kon doen in plaats van er als een zak aardappelen naast te staan. Beslist een aanrader, dus ook voor de partner wat mij betreft!
Juul